Gierstkroketten - gepaneerd

Gierstkroketten - gepaneerd

Bereidingstijd: 
50 minuten

Voorbereiding:

kook de gierst. Kook de geschilde aardappelen. snipper de ui, stoof ze dan samen met de gepelde en fijngesneden knoflook. klop het ei met een vork los. Prak de aardappel fijn.

splits de eieren, gebruik het eiwit

Bereiding:

meng alle ingerediënten behalve de olie tot een stevige brij. Vorm hier met vochtige handen kleine kroketjes of balletjes van. Draai de balletjes door het eiwit en dan door het paneermeel Verhit wat olijfolie in een pan en bak de kroketjes goudbruin. laat ze uitlekken op keukenpapier.
Organisatie
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
0
- nvt -
paneermeel
0
- nvt -
olijfolie
10
teentje
knoflook
20
kop
gierst
250
gram
gemalen kaas
5
stuk
eieren
5
stuk
eieren
0
- nvt -
cayennepeper
5
stuk
aardappelen
0
- nvt -
peper
5
stuk
uien
0
- nvt -
zout
Materiaal
  • pan
  • kookpot
  • friteuse