Zelfgemaakte broodpudding

Zelfgemaakte broodpudding

Bereidingstijd: 
55 minuten

Bereiding:

Doe het brood in kleine stukken. Warm de melk op met de suiker juist tot onder het kookpunt. Giet dit over het brood en laat enkele minuten weken. Plet het geweekt brood met een vork of maak gebruik van de mixer, dit werkt heel wat gemakkelijker als je een grote hoeveelheid moet klaarmaken. Voeg de eieren en de vanillebloem toe. Meng dit goed. Als laatste doe je er de rozijnen of de chocoladekorrels bij en roer dit onder het deegmengsel.

Doe het deegmengsel in een beboterde taartvorm of gebruik bakpapier, strooi eventueel wat lichtbruine suiker over het deegmengsel (= bruinere kleur na het bakken), en laat bakken in de oven gedurende 45 minuten op 200 °C. Controleer of de broodpudding genoeg gebakken is door er met een prikker of vork in te prikken, wanneer er geen deeg meer aanhangt, is deze genoeg gebakken.

Laat afkoelen en smullen maar !

Organisatie
Chiro Nele Ardooie
Aantal personen: 
40
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
3
kg
oud brood
restjes bruin, wit, rozijnenbrood, pistolets
5
liter
melk
2
kg
kristalsuiker
50
stuk
eieren
10
eetlepel
vanillebloem
500
gram
rozijnen of chocoladekorrels
geen rozijnen gebruiken als je al veel rozijnenbrood hebt gebruikt
Materiaal
  • 1 grote kookpot
  • bakvormen
  • koelkast
  • mixer
  • weegschaal
  • bakpapier