Macaroni met gerookt tempé en kaas

Macaroni met gerookt tempé en kaas

Bereidingstijd: 
35 minuten

Voorbereiding:

Rasp de tempé heel fijn.

Bereiding:

Kook de pasta in ruim water. Maak intussen de saus. Maak de gewone bechamelsaus gekruid met peper, zout en muskaatnoot. Voeg ook een beetje citroensap toe; dat bevordert de vertering. Roer de heel fijngeraspte stukjes tempé door de saus en voeg ook de gemalen kaas toe (houd een beetje over om te garneren). Voordat de saus begint te koken, neem je de pan van het vuur. Doe je dit niet, dan zal de saus onherroepelijk schiften!

Dien de pasta op met de saus en de kaas. Tenzij je een ovenschotel en een oven hebt. Leg de gekookte en afgegoten macaroni dan in een ingevette platte ovenschotel en overgiet hem met de heerlijke saus. Strooi daarbovenop de kaas tot alles goed bedekt is. Leg er kleine stukjes boter bovenop en strooi er een beetje broodkruim over. Plaats de ovenschotel enkele minuutjes onder de ovengrill; je ziet de kaas opborrelen en lichtjes kleuren ...

Organisatie
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
3
kg
macaroni
5
liter
melk
0
- nvt -
bindmiddel
naar keuze
0
naar smaak
peper en zout, nootmuskaat
250
gram
gerookte tempé
500
gram
gemalen kaas naar keuze
1
- nvt -
citroen
0
beetje
paneermeel
0
- nvt -
bakboter
Materiaal
  • meerdere grote kookpotten
  • grote platte schaal
  • oven