Pittige gehaktballetjes

Pittige gehaktballetjes

Bereidingstijd: 
40 minuten

Bereiding:

  1. Pel het teentje knoflook.
  2. Doe het blikje tomatenpuree open.
  3. Breek het ei in een kommetje.
  4. Doe het vlees in een grote mengkom en doe er vervolgens alle ingrediënten bij.
  5. Meng het geheel tot een mooie gelijkvormige massa.
  6. Rol hiervan kleine bolletjes van 3 cm doorsnede.
  7. Bak vervolgens deze balletjes op een matig vuur in een pan met olie.
Organisatie
Provinciale Jeugddienst Limburg
Aantal personen: 
8
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
700
gram
rundsgehakt
2
blik
tomatenpuree
1blik = 140g
2
teentje
knoflook
2
- nvt -
eieren
8
eetlepel
paneermeel
2
eetlepel
bloem
2
eetlepel
sojasaus
1
mespuntje
sambal
1
snuifje
peper en zout
4
eetlepel
olie
Materiaal
  • mesjes
  • plankjes
  • blikopener
  • knoflookpers
  • kommetje
  • mengkom
  • pan