Vleessalade

Vleessalade

Bereidingstijd: 
25 minuten

Voorbereiding:

Men wasse z'n handen.

Men neme een grote kom, een mes, een vork, een lepel en alle ingrediënten.

Men make voldoende plaats vrij voor het bereiden van de vleessalade.

Bereiding:

Hieronder volgt de bereiding van de vleessalade op een originele manier:

Er waren eens twee augurkjes, zij zeiden: “Oh, wat fijn! Een ingrediënt van de vleessalade van pako-me te zijn.”. “Waarom dan wel?”, vroegen de zilveruitjes. “Wel, dat zullen we jullie eens vertellen”, zeiden de augurkjes en de boterhamworst kwam meeluisteren. “Voor wij in de vleessalade belanden, lachen we heel wat af. Zo hebben we een paar jaar geleden mogen meemaken hoe de cookies de pyjamaatjes van de kwiks toe naaiden. Hilariteit alom toen zij ’s avonds hun pyjama probeerden aan te doen. Ook hun jaarlijkse actje is een hoogtepunt bij het kampvuur. 
“He wat gebeurt er nu? Het wordt hier licht! “ zei de hesp, die inmiddels ook al was komen luisteren naar de augurkjes. Twee grote handen namen de augurkjes, mayonaise, zilveruitjes, boterhamworst en hesp uit de koelkast, versneden alles in stukjes en mengden alles in een grote kom.

En hoe dit gesprek verder ging? Dat zullen we nooit weten…

Meisjesleiding Chiro Pako Me (uit Nijlen)

Organisatie
Chiro Pako
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
1
pakje
boterhamworst
in stukjes snijden
1
pakje
hespenworst
in stukjes snijden
4
- nvt -
hard gekookte eieren
pletten
1
potje
augurken
fijn snijden
1
potje
zilveruitjes
fijn snijden
1
snuifje
peper
1
snuifje
zout
1
potje
mayonaise
Materiaal
  • vork
  • scherp mes
  • grote kom
  • eetlepel