Preisoep met kaascroutons

Preisoep met kaascroutons

Bereidingstijd: 
60 minuten

Voorbereiding:

- Schil en snij de aardappelen in stukken.
- Snij de prei en de uien in grove stukken.
- Snij de kaas in fijne sneden, beleg er het brood mee en snij in hapklare stukken.

Bereiding:

1. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de uien glazig.
2. Voeg de prei en de aardappelen toe en overgiet met kippenbouillon. Breng aan de kook en laat  ±30 min. gaar worden.
3. Plaats de broodstukjes naast elkaar op een ovenplaat en zet gedurende  ±10 min. onder de gril van de oven.
4. Mix de soep glad en kruid eventueel bij met peper en zout.

Afwerking
Serveer de soep onmiddellijk met de kaascroutons.

Tip
U kan een overschot aardappelen van de dag vooraf gebruiken. Voorzie  ± 1 kg aardappelen die u afgedekt in de koelkast bewaarde. Voeg ze pas de laatste 10 min. in puntje 2 aan de soep toe.

Bron: Lekker op kamp! - colruyt.be

Organisatie
Mediaraven
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
3
kg
prei
vers of diepvries, Ringis
6
stuk
aardappelen
3
stuk
uien
4
eetlepel
olijfolie
5
liter
kippenbouillon
10 blokjes opgelost in 5 liter heet water
0
naar smaak
peper en zout
10
snede
brood
eventueel oud brood
300
gram
kaas
brie, camenbert, chaumes of gewoon geraspte kaas
Materiaal