Stoem(p) kieke

Stoem(p) kieke

Bereidingstijd: 
45 minuten

Voorbereiding:

tomaten laten uitlekken

water opzetten voor broccoli en aardappelen

aardappelen schillen en opzetten met kippenbouillon

wortels schillen en fijnsnijden en opzetten met ajuin, thijm en curry

broccoli kuisen en opzetten (enkele roosjes apart koken voor op bord te leggen)

champignons kuisen en opzetten met beetje citroen en water (af en toe bij voegen)

kip in reepjes snijden

Voor de vulling:

3 lookteentjes en 1 dik pijpajuintje fijnsnijden samen met uitgelekte champignons, basilicum, geconfijte tomaten, kruiden en de fijngeprakte geitenkaas mixen

Bereiding:

Voor de brickpakjes:  halve velletjes brickdeeg beleggen met kippenreepjes en met beetje vulling (met spuitzak), toeplooien, wat eigeel opsmeren om ze en deze moeten ong. 10 min in een oven van 200° (regelmatig controleren)

Voor de puree: ardappelen afgieten en fijnstampen, eventueel bijkruiden met peper en zout, broccoli afgieten en fijnprakken, bij de aardappelen voegen, naar smaak: melk, (soya)boter en ei toevoegen

Voor de coulis: mix de wortelen

Afwerking: bordjes dresseren en smullen maar (met de vingertjes, brickes doppen in de wortelcoulis/puree), njam njam

Organisatie
Chiro Oudergem
Aantal personen: 
5
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
1
stuk
broccoli
1 500
gram
aardappelen
5
stuk
geconfijte tomaten
kan ook met goed uitgelekt blik gepelde tomaten
5
stuk
wortelen
1
stuk
ajuin
1
- nvt -
kruiden naar smaak (tijm, laurier, zwarte peper)
tijm, laurier, curry, peper en zout
1
stuk
kippenbouillonblokje (half)
250
gram
champignons
500
gram
kipfilet
3
teentje
knoflook
1
stuk
pijpajuin
1 dik of 2 kleintjes
1
struikje
basilicum
3
doos
geitenkaas
geen te zachte kaas
200
ml
melk
geitenmelk
1
pakje
vel brickdeeg
1
stuk
eierdooier
1
stuk
citroen
halve
Materiaal