IJsbergsla met yoghurtsaus

IJsbergsla met yoghurtsaus

Bereidingstijd: 
30 minuten

Bereiding:

  • snij de sla in partjes en spoel kort onder stromend water
  • zwier de sla droog
  • snij het fruit in fijne stukjes
  • meng sla en fruit
  • maak saus van yoghurt en mayonaise met peper, zout en citroen
  • overgiet de salade met de saus

Dit recept vind je ook in Bikke Bikke Bik, het kampkookboekje van Scouts en Gidsen Vlaanderen

Organisatie
Scouts en Gidsen Vlaanderen
Aantal personen: 
10
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
2
- nvt -
ijsbergsla
5
- nvt -
sinaasappelen
3
- nvt -
appels
2
dl
zachte yoghurt
(vb. bifidus)
2
eetlepel
mayonaise
0
naar smaak
peper en zout
0
naar smaak
citroen
Materiaal