Tentje van gegrilde aardbei en worst met een kampvuurtje van gepofte aardappel (KOK16)

Tentje van gegrilde aardbei en worst met een kampvuurtje van gepofte aardappel (KOK16)

Bereidingstijd: 
155 minuten
Dit is het winnende recept van KLJ Melsele tijdens de finale van Koken op kamp 2016
 
Voorbereiding (50 min. + 1u voor bbq en sateprikkers)
• Leg sateprikkers 2u op voorhand in koud water (120’)
• Steek bbq aan (’60)
• Kook aardappelen in schil 15 min voor, haal ze uit water en laat afkoelen (’15)
• Wrijf aardappelen in met olijfolie en omwikkel ze met zilverpapier (’10)
• Ontkroon de aardbeien, rol ze in balsamicoazijn en prik ze per 3 op sateprikker (’20)
• Was en kuis de sla (‘5)
• Rasp de wortels (’15) en wikkel ze in zilverpapier/papillot
 
Bereiding (45 min)
1. Leg aardappelen 35 min. langs de zijkant aan de hete kolen of op het laagste bbqrooster.
2. Leg geraspte wortelpapillot ook bij de aardappelen voor 35 min..
3. Bak de worsten op de bbq.
4. Haal wortels van de bbq.
5. Haal aardappels van bbq, snijdt hoedje er af, lepel aardappel uit. Meng aardappel met kruidenboter en warme geraspte wortelen. Doe mengsel terug in uitgelepelde aardappel.
6. Leg aardbeiensates voor 2 min op bovenste rooster bbq. Aardbeien mogen slechts eventjes warmte voelen, anders worden ze moes.
 
 
Presentatie
• Presenteer aardappel op blaadje sla (kampvuurtje)
• Steek 3 aardbeiensatesrecht op chipolataworst (tipitent)
Organisatie
Mediaraven
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
6
bakjes
aardbeien
1
dl
balsamicoazijn
20
chipolata
kan ook veggie
20
stuks
aardappelen
vastkokend
1
dl
olijfolie
2
kg
wortelen
2
pakjes
kruidenboter
1
krop
sla
Materiaal
Kleine sateprikkers
Zilverpapier
Kokoskool
Vuurkruiden
Lucifers
Aanmaakblokjes