Tortillaburger met guacamole, tomatensalsa, kippenburger en ijsbergsalade

Tortillaburger met guacamole, tomatensalsa, kippenburger en ijsbergsalade

Bereidingstijd: 
195 minuten

Voorbereiding:

Opmerking, in de ingrediënten lijst staat bij de opmerkingen:

  • (b) voor de broodjes
  • (t) voor de tomatensalsa
  • (k) voor het kippenvlees
  • (g) voor de guacamole

Maak de hamburgerbroodjes door de bloem met het zout en de gist te mengen. Meng de melk eronder en kneed dit alles gedurende 6 minuten tot een homogene massa. Meng juist voor het einde de 2 eetlepels bloem, zongedroogde tomaten en de tortilla’s eronder. Maak een bol van het deeg en laat onder een vochtige doek gedurende 1 uur rijzen.

Strooi wat bloem op het werkvlak en verdeel de bol in 30 kleine bollen. Laat opnieuw gedurende
30 minuten rijzen. Klop de eieren los en bestrijk er de bolletjes mee. Bestrooi met fijngemalen
tortilla’s. Steek de broodjes gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven op 220 °C.

Laat ze afkoelen op een grill.

Bereiding:

Maak de tomatensalsa door al de ingrediënten met elkaar te mengen.

Maak de guacamole door de rijpe avocado’s te schillen en in blokjes te snijden (let op: er zit
een grote pit in een avocado). Mix de guacamole eet het limoensap en de olijfolie tot een
gladde massa. Breng op smaak met peper, zout en eventueel tabasco.

Laat bij de slager het kippenvlees malen zoals bij gehakt. Maak de hamburgers door alles te
mengen en goed door elkaar te kneden.

Bak de hamburgers op de barbecue of in de pan goudbruin aan een kant. Draai ze om en leg er een plakje mozzarella op. Besmeer ondertussen de broodjes met de guacamole en leg hierop
de ijsbergsalade.

Leg hierop de hamburger en werk af met de tomatensalsa.

Organisatie
Provinciale Jeugddienst Limburg
Aantal personen: 
30
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
1
- nvt -
uien
(t) fijngesneden
150
gram
tortilla's
(b)
6
- nvt -
tomaten
(t) in blokjes
2
eetlepel
tomatade
(t)
0
naar smaak
tabasco
(g) eventueel
0
naar smaak
provencaalse kruiden
(t)
0
naar smaak
peper
(g)
0
naar smaak
peper
(k)
1
- nvt -
paprika
(k) geel, fijngesneden
8
eetlepel
olijfolie
(g)
1
eetlepel
olijfolie
(t)
2
- nvt -
limoenen
(g) sap
2
dl
maïsolie
(b)
2
stuk
lente uitjes
(g) fijngesneden
5
kg
kippenvlees
(k) fijngemalen
1
eetlepel
ketchup
(t)
9
dl
halfvolle melk
(b) op kamertemperatuur
3
- nvt -
gistblokjes
(b)
3
- nvt -
eieren
(b)
1
eetlepel
dragonazijn
(t)
4
- nvt -
eieren
(k)
1
- nvt -
courgettes
(k) fijngesneden
200
gram
broodkruim
(k) of oud brood
0
- nvt -
brood
(k)
2
kg
bloem
(b)
2
eetlepel
bloem
(b)
2
eetlepel
basilicum (vers)
(t) fijngesneden
6
- nvt -
avocado
(g) rijpe
2
- nvt -
uien
(k) fijngesneden
6
eetlepel
zongedroogde tomaten
(b)
3
theelepel
zout
(b)
0
naar smaak
zout
(g)
0
naar smaak
zout
(t)
0
naar smaak
zout
(k)
Materiaal
  • oven