Kalkoenburger maison

Kalkoenburger maison

Bereidingstijd: 
0 minuten

Bereiding:

  1. Maal de kalkoenfilet fijn in een keukenrobot (of je vertrekt onmiddellijk met het gehakt). Vermeng met de fijngesneden lente-uitjes, het ei en de broodkruim (gemalen sneden brood)/paneermeel. Kruid met peper en zout.
  2. Verdeel in 4 porties en maak er hamburgers van. Bak ze in een kleine hoeveelheid vetstof gaar en goudbruin.
  3. Snij de uien in ringen en stoof ze in een klein beetje vetstof.
  4. Snij 4 broodjes open, bestrijk ze lichtjes met een likje ketchup.
  5. Beleg ze met gestoofde ajuinringen, slablaadjes, plakjes tomaat en komkommer.
  6. Leg er een burger op en bestrijk het vlees met wat dressing.
Organisatie
Provinciale Jeugddienst Limburg
Aantal personen: 
4
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
400
gram
kalkoenfilet
of gevogeltegehakt
3
- nvt -
lente-uitjes
1
- nvt -
ei
60
gram
paneermeel
4
- nvt -
ronde broodjes
2
- nvt -
ajuin
8
blaadje
sla
2
- nvt -
tomaten
1
- nvt -
komkommer
0
naar smaak
peper en zout
1
eetlepel
bakboter
0
naar smaak
ketchup
0
naar smaak
light dressing
Materiaal
  • keukenrobot
  • pan
  • mesjes
  • plankjes
  • kommetje
  • kom