Couscous met een roze sausje

Couscous met een roze sausje

Bereidingstijd: 
160 minuten

Voorbereiding:

Marineer de sojabrokjes gedurende 2 uur in het tomatenconcentraat met tamari en kruiden.

Bereiding:

Bereid de coucous: strooi door de droge couscous eerst wat zout en giet er vervolgens kokend water op tot de couscous onder water staat. Laat de couscous zwellen.

Bereid de prei met ui: stoof eerst de ui tot hij glazig is en voeg dan de prei toe. Laat de groenten 20' stoven.

Maak de melksaus: smelt de boter, roer er de bloem door en giet er de melk bij. Breng dit aan de kook. Laat dit twee minuten doorkoken. (Grote hoeveelheden saus - voor meer dan twintig mensen - maak je best in verschillende potten.)

Voeg de sojabrokjes met de marinade toe aan de saus en breng aan de kook onder voortdurend roeren.

Menusuggestie: serveer de couscous met een salade erbij.

Restverwerking: de overschot van de couscous kun je roosteren met veel kruiden en 's middags in kleine potjes serveren.

Organisatie
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
400
gram
tomatenconcentraat
Marinade
12
teentje
look
Marinade
0
- nvt -
satékruiden, tabasco, tamari, zout, peper, muskaatnoot
Marinade
600
gram
sojabrokjes
1
kg
couscous
3
kg
prei
600
gram
ui
4
liter
melk
300
gram
bloem
300
gram
boter
Materiaal
  • meerdere grote kookpotten