Tonijnnuggets

Tonijnnuggets

Bereidingstijd: 
60 minuten

Bereiding:

1. De tonijn laten uitlekken, in een kom doen.
2. Het ei breken en toevoegen, samen met de peterselie en peper
3. Sneetjes brood raspen en toevoegen, goed roeren
4. De bloem toevoegen om een samenhangend mengsel te bekomen
5. De balletjes rollen van deze mengeling
6. 15 min in koelkast zetten. Terwijl de oven voorverwarmen op 190°C
7. Leg bakpapier op de ovenplaat (of wrijf ze lichtjes in)
8. De balletjes op de ovenplaat leggen, 15-20 min bakken in de oven
9. Even op keukenpapier leggen en serveren met het dipsausje
10. Dipsausje: yoghurt mengen met look, geraspte (of fijngehakte) komkommer, fijngehakte peterselie (in glas met schaar fijn te knippen), wat peper

Deze nuggets zijn ideaal voor een receptie = gezond hapje, serveer met wat rauwkost :
- Wortelstaafjes
- Komkommerstaafjes
- Bloemkoolroosjes
- Kerstomaatjes

Eventueel vergezeld door mager cocktailsausje
- 1 potje magere natuuryoghurt mengen met 2 eetlepels dressing (= lichte mayonaise),
- 2 eetlepels ketchup, peper

Organisatie
Provinciale Jeugddienst Limburg
Aantal personen: 
8
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
400
gram
tonijn in blik
natuur, uitgelekt
2
- nvt -
eieren
4
eetlepel
gehakte peterselie
4
snede
brood
zonder korst
2
eetlepel
bloem
1
eetlepel
olie
of margarine of bakpapier
1
potje
magere natuuryoghurt
125g
1
- nvt -
komkommer
2
teentje
knoflook
0
snuifje
peper
Materiaal
  • snijplank
  • schaar
  • rasp
  • oven
  • messen
  • kom
  • glas
  • blikopener