Kampkip met bloemkool en gebakken aardappelen

Kampkip met bloemkool en gebakken aardappelen

Bereidingstijd: 
80 minuten

Voorbereiding:

- Schil de aardappelen, snij in stukken en kook gaar in licht gezouten water gedurende ± 35 min. Giet af en zet opzij.
- Snij de bloemkolen in roosjes en de kerstomaatjes in 2.
- Snipper de uien en de peterselie fi jn.

Bereiding:

1. Snij de kipfi lets in 2, dep droog en bak langs elke kant ± 3 min. goudbruin in 1 dl olijfolie in een grote pan. Kruid met 3 eetl. paprikapoeder en voeg ± 5 dl water toe. Laat verder gaar worden op een zacht vuur.
2. Verhit ondertussen 3 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak de uien glazig. Voeg de bloemkoolroosjes toe en kruid met 1 eetl. paprikapoeder en de dragon. Overgiet met de room en 1 L water. Verkruimel er de bouillonblokjes over. Dek af en laat 15 min. sudderen.
3. Voeg de kerstomaten en de uitgelekte maïs toe en laat alles opwarmen. Kruid met peper en zout. Bind de saus eventueel lichtjes met instantsausbinder.
4. Verhit de boter en de rest van de olijfolie in een pan en bak de aardappelen goudbruin. Kruid met peper en zout en bestrooi met de peterselie.

Afwerking
Geef de groentjes en de gebakken aardappelen bij de kipfilets.

Tip
- Je kan het overschot gekookte aardappelen gebruiken van de dag voordien.
- Je kan de aardappelen vooraf bakken en op het moment zelf opwarmen in een braadslede in de oven.

Bron: Lekker op kamp! - colruyt.be

Organisatie
Mediaraven
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
10
- nvt -
kippenborstfilets
hele
4
- nvt -
bloemkolen
750
gram
kerstomaten
3
kg
aardappelen
5
- nvt -
uien
1
liter
room
150
gram
boter
680
gram
maïs
blik
5
blokje
groentebouillon
2
dl
olijfolie
1
bosje
peterselie
4
eetlepel
paprikapoeder
1
eetlepel
dragon
0
naar smaak
peper en zout
0
- nvt -
instantsausbinder
facultatief
Materiaal