- Snij het kalkoenengebraad in stukken.
- Laat de ananasstukjes uitlekken en vang het sap op.
- Snij de uien in fijne halvemaantjes.
- Snij de wortelen en witte selder in gelijke stukken.
- Verwijder de witte zaadlijsten en de pitjes uit de paprika’s en snij in gelijke stukken.
Bereiding:
1. Breng lichtgezouten water aan de kook en kook de groentjes beetgaar gedurende ± 10 min.
2. Verhit 4 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kalkoenenstukken aan alle kanten goudbruin.
Kruid naar smaak met peper en zout, verlaag het vuur en laat zachtjes verder gaar worden gedurende ± 20 min. Draai tussendoor eens om.
3. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de uien glazig. Voeg de groentjes toe en laat samen met de ketchup en 5 dl van het ananassap sudderen gedurende 15 min. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
4. Roer er de ananasstukjes onder.
5. Breng water aan de kook samen met de bouillonblokjes en kook de rijst gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
Afwerking
Verdeel de kalkoen over de borden samen met de rijst en de zoetzure groentjes.