- Snipper de uien fijn.
- Snij de courgettes in blokjes van 1 cm.
- Rasp de schil van 1 limoen (zonder het witte gedeelte) en pers de 3 limoenen uit.
- Snij de kalkoenfilets (oppervlakkig ontdooid) in gelijke blokjes van 2 cm.
- Hak de macadamianoten grof.
Bereiding:
1. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: Zie verpakking). Giet af.
2. Verhit intussen de olijfolie in een grote kookpot en bak de kalkoenenblokjes langs alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
3. Voeg de fijngesnipperde uien en de courgetteblokjes toe en overgiet met het limoensap. Laat 10 min. sudderen.
4. Giet er de kokosmelk over en kruid met kerriepoeder, peper en zout. Laat nog 15 min. sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe zodat de bereiding niet aanbakt.
5. Voeg de uitgelekte rijst en de gehakte macadamianoten toe.
Afwerking Verdeel de exotische rijst met kalkoen in kommetjes en werk af met de limoenschil.