Chiwaww-kip

Chiwaww-kip

Bereidingstijd: 
60 minuten

Voorbereiding:

- Snij de aubergines in kleine blokjes, bestrooi met zout en laat 30 min. intrekken in een vergiet.
- Snipper de uien en de teentjes knoflook fijn.
- Snij de wortelen in fijne staafjes van 5 cm lang.
- Verwijder de pitten en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in fijne reepjes.
- Snij de champignons in 4 of 6 stukken naargelang de grootte.
- Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water) en snij in kleine blokjes.
- Snij de kip in reepjes (diepvriesvlees mag u oppervlakkig ontdooien).

Bereiding:

1. Verhit 1/2 dl olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de wortelstaafjes toe en laat ± 15 min. verder sudderen op een zacht vuur.
2. Spoel de aubergineblokjes af onder koud water en voeg ze samen met de paprikareepjes, de gesneden champignons en het fijngesnipperde knoflook toe aan de wortelen. Overgiet met 1/2 L kippenbouillon en laat 15 min. sudderen.
3. Voeg de laatste 5 min. de tomatenblokjes toe. Kruid met peper, zout en sambal oelek naar smaak.
4. Giet intussen de rest van de hete kippenbouillon over het tarwegriesmeel en laat 10 min. zwellen. Maak los met een vork en meng er 5 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper en zout.
5. Verhit 1 dl olijfolie in een grote braadpan en bak de kippenreepjes langs alle kanten goudbruin gedurende 10 à 15 min. Kruid met de kippenkruiden en het kerriepoeder. Giet het braadvocht van de kip bij de groenten.

Afwerking
Schep wat tarwegriesmeel in elk kommetje en lepel er de kippenreepjes en de groenten over.

Tip
Maak toverballetjes van het tarwegriesmeel met een ijsschepper.

Bron: Lekker op kamp! - colruyt.be

Organisatie
Mediaraven
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
2
kg
borstfilet van braadkip
10
- nvt -
wortelen
2
- nvt -
rode paprika's
2
- nvt -
groene paprika's
4
- nvt -
aubergines
750
gram
champignons
5
- nvt -
tomaten
4
- nvt -
uien
5
teentje
knoflook
2
kg
tarwegriesmeel
2
dl
olijfolie
5
eetlepel
olijfolie
extra op de 1.5dl
3
liter
kippenbouillon
6 blokjes opgelost in 2.5L heet water
0
naar smaak
sambal oelek
4
eetlepel
kippenkruiden
2
eetlepel
kerriepoeder
0
naar smaak
peper en zout
Materiaal