Varkensstoofvlees met raapjes en knolselder

Varkensstoofvlees met raapjes en knolselder

Bereidingstijd: 
55 minuten

Voorbereiding:

- Rol de stukken vlees door de bloem en schud er de overtollige bloem af.
- Snipper de uien fijn.
- Snij de raapjes en de knolselder in gelijke blokjes.

Bereiding:

 + 1u30 stoven

1. Breng lichtgezouten water aan de kook en kook de blokjes raap en knolselder gedurende ± 15 min. Giet af en zet opzij.
2. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak het vlees beetje bij beetje aan alle kanten goudbruin. Kruid met kerrie, peper en zout.
3. Voeg de uien en de mosterd toe en overgiet met het bier en de bouillon. Kruid met de tijm en de blaadjes laurier. Laat afgedekt sudderen gedurende ± 1 u 30 min. Voeg eventueel nog wat bouillon toe indien er te weinig vocht is.
4. Voeg de laatste 15 min. de groenten toe en laat mee opwarmen.
5. Bind de saus eventueel met wat instantsausbinder.

Afwerking
Serveer het varkensstoofvlees met frietjes of  natuuraardappelen.

 Bron: Lekker op kamp! - colruyt.be

Organisatie
Mediaraven
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
4
kg
varkensstoofvlees
20
- nvt -
raapjes
1
- nvt -
knolselder
4
- nvt -
uien
6
eetlepel
bloem
1
dl
olijfolie
75
cl
tafelbier
1
liter
vleesbouillon
2 blokjes opgelost in 1L heet water
3
eetlepel
mosterd
3
blaadje
laurier
2
koffielepel
tijm
2
eetlepel
kerrie
0
naar smaak
peper en zout
0
- nvt -
instantsausbinder
facultatief
Materiaal