Groentequiche

Groentequiche

Bereidingstijd: 
45 minuten

Bereiding:

1. Maak de bloemkool en broccoli proper en verdeel in kleine trosjes.
2. Kook de bloemkool- en broccoliroosjes 3 minuten in gezouten water.
3. Laat schrikken in koud water en uitlekken.
4. Snij de tomaten in blokjes (1 cm x 1 cm).
5. Snipper de ui en fruit hem glazig in olijfolie.
6. Schik het deeg in een diepe bakvorm (taartvorm). Prik de bodem in met een vork.
7. Vermeng de groenten en schep ze erop.
8. Klop de eieren los met de melk, de bloem, een mespunt paprikapoeder, tijm, peper en zout. Schenk over de groenten.
9. Bak de quiche 20 minuten op 200°C. Bestrooi hem dan met de kaas. Laat nog 5 tot 10 minuten bijkleuren op 225°C.

Organisatie
Provinciale Jeugddienst Limburg
Aantal personen: 
8
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
2
- nvt -
bakklare bladerdeegbodem
500
gram
bloemkool
500
gram
broccoli
2
- nvt -
uien
4
- nvt -
vleestomaten
6
- nvt -
eieren
2
eetlepel
bloem
2
eetlepel
halfvolle melk
150
gram
gratin kaas
2
eetlepel
olijfolie
2
theelepel
gedroogde tijm
2
theelepel
paprikapoeder
0
naar smaak
peper en zout
Materiaal
  • pan
  • vergiet
  • snijplank
  • mesjes
  • klopper
  • bakvorm
  • vork
  • kom
  • oven