Een sierlijke koud buffet: Ham met ei en tomaat

Een sierlijke koud buffet: Ham met ei en tomaat

Bereidingstijd: 
45 minuten

Bereiding:

  1. Breng in een pan een bodem water van 6 cm aan de kook en laat de tomaten daar 7 minuten in koken.
  2. Haal met een vork de tomaten uit de pan, spoel ze voorzichtig af onder de koude kraan (leg ze desnoods even op de binnenkant van de deksel van de pan en houd ze met de vork zachtjes gedrukt tegen de deksel terwijl je er koud water over heen laat lopen).
  3. Leg de gekookte tomaat op een snijplank en houd de vork in de tomaat en trek met een aardappelmesje voorzichtig de schil eraf.
  4. Snij iedere geschilde tomaat in twee en haal met een klein lepeltje de pitjes eruit. Snij ze vervolgens in kleine stukjes van ongeveer 1 cm.
  5. Verwarm op hoge stand de olijfolie in een koekenpan en bak er op middelhoge stand de tomaten wat in aan (5 - 7 minuten).
  6. Neem één teentje uit de knoflookbol en pel dit teentje met een mesje totdat de hardste schillen eraf zijn
  7. Pers de knoflook boven de pan uit en voeg ook de eitjes toe en bak het geheel.
  8. Roer voortdurend met een lepel het mengsel om tot het ei gestold is.
  9. Breng op smaak met een beetje peper en zout.
  10. Vouw de ham in roosjes - dit wil zeggen dat je de 4 hoeken naar binnen buigt - en vul ze met het roerei mengsel.
  11. Was de peterselie in z’n geheel en knip met een keukenschaar de peterselie in een glas heel fijn tot stukjes van 1 mm. Strooi deze fijne stukjes met je hand over het roerei en de ham.
  12. Snij eventueel ieder hamroosje diagonaal in 2 of 4.
Organisatie
Provinciale Jeugddienst Limburg
Aantal personen: 
8
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
4
- nvt -
tomaat
8
schijf
ontvette magere ham
kleine
6
- nvt -
ei
4
eetlepel
olijfolie
2
teentje
knoflook
2
eetlepel
gehakte peterselie
0
snuifje
peper en zout
Materiaal
  • (braad)pan
  • platte houten spatel
  • knoflookpers
  • 4 of 8 borden
  • snijplankjes
  • mesjes
  • keukenschaar
  • glas
  • kleine kookpan
  • vork
  • kleine lepeltjes