Stoofkarbonade en varkensragout

Stoofkarbonade en varkensragout

Bereidingstijd: 
0 minuten

Bereiding:

  • doe de helft van de vetstof in een braadpan en bak hierin de ajuin mooi bruin
  • de ajuin mag dan in een grote stoofpot weg van het vuur
  • bak het versneden vlees in de braadpan, dit doe je best met kleine hoeveelheden tegelijk
  • het gebakken vlees doe je bij de ajuin in de grote stoofpot
  • voeg hierbij de kruiden en doe er water bij tot het vlees net onder staat
  • laat gaarstoven gedurende zo’n 2 uur en bind, als het vlees gaar is, de saus met aardappelzetmeel

Dit recept vind je ook in Bikke Bikke Bik, het kampkookboekje van Scouts en Gidsen Vlaanderen

Organisatie
Scouts en Gidsen Vlaanderen
Aantal personen: 
10
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
1
kg
vlees
vlees voor stoofkarbonade of varkensragout
4
- nvt -
ajuinen
50
gram
vetstof
0
- nvt -
peper en zout
0
- nvt -
tijm en laurier
of een speciale kruidenmengeling voor runds- of varkensvlees
0
- nvt -
aardappelzetmeel
Materiaal