Spaghetti bolognaise

Spaghetti bolognaise

Bereidingstijd: 
0 minuten

Bereiding:

  • Maak de groeten schoon en snij ze zeer fijn
  • Bak het gehakt in een braadpan onder voortdurend roeren tot het helemaal los is
  • Stoof de groenten in een grote pot en doe na 10 minuten het vlees en de tomaten erbij
  • Laat koken tot alle groeten gaar zijn
  • Breng op smaak met kruiden
  • Kook de spaghetti in ruim water (zie deegwaren koken)
  • Server spaghetti overgoten met saus evt. bestrooid met gemalen kaas.

"Dit recept vind je ook in Bikke Bikke Bik, het kampkookboekje van Scouts en Gidsen Vlaanderen"

Organisatie
Scouts en Gidsen Vlaanderen
Aantal personen: 
10
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
1
kg
spaghetti
1
kg
gehakt
2
blik
gepelde tomaten
500
gram
wortelen
500
gram
ajuin
500
gram
knolselder
0
- nvt -
vetstof
0
- nvt -
cayennepeper
0
- nvt -
paprikapoeder
0
- nvt -
lookpoeder
Materiaal
  • spaghetti bolognaise
  • gehakt
  • tomaten
  • wortelen
  • ajuin
  • knolselder
  • cayennepeper
  • paprikapoeder
  • lookpoeder