Champignonsoep

Champignonsoep

Bereidingstijd: 
30 minuten

Voorbereiding:

  • maak ajuin en champignons schoon en snij ze fijn

Bereiding:

  • stoof de groenten in een beetje vetstof gaar
  • laat de vetstof smelten
  • doe in een keer al de bloem erbij en blijf roeren tot de vetstof alle bloem opgeslorpt heeft
  • giet beetje bij beetje de bouillon erbij en laat tussendoor steeds doorkoken, flink roeren om klonters te vermijden
  • voeg de kaas er aan toe en mix tot je een gladde soep bekomt
  • garneer met het ajuin-champingon-mengsel

Dit recept vind je ook in Bikke Bikke Bik, het kampkookboekje van Scouts en Gidsen Vlaanderen

Organisatie
Scouts en Gidsen Vlaanderen
Aantal personen: 
10
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
2
- nvt -
ajuinen
500
gram
champignons
60
gram
vetstof
60
gram
bloem
300
gram
kruidenkaas
3
liter
water
3
- nvt -
bouillonblokjes
Materiaal