Kervelsoep

Kervelsoep

Bereidingstijd: 
60 minuten

Bereiding:

  • snij de ajuin fijn en laat lichtjes bruinen in de vetstof
  • de grof gesneden prei toevoegen en laten meestoven
  • doe het water met de bouillonblokjes en de gesneden aardappelen erbij en laat koken tot alles gaar is
  • je kan de soep mixen of fijnmaken met een roerzeef
  • bestrooi een snijplank met wat bloem en hak er de verse kervel op fijn
  • doe de gehakte kervel, of diepvrieskervel bij de soep en laat nog even doorkoken zonder deksel, zo behoud de kervel zijn frisse kleur

Dit recept vind je ook in Bikke Bikke Bik, het kampkookboekje van Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Organisatie
Scouts en Gidsen Vlaanderen
Aantal personen: 
10
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
100
gram
kervel
3
- nvt -
ajuin
1
- nvt -
prei
6
- nvt -
aardappelen
middelgroot
1
eetlepel
vetstof
3
liter
water
3
- nvt -
bouillonblokje
Materiaal
  • snijplank
  • groentemes
  • kookpot
  • mixer
  • roerzeef