Ragoutsaus

Ragoutsaus

Bereidingstijd: 
15 minuten

Bereiding:

  • laat de vetstof smelten
  • doe in een keer al de bloem erbij en blijf roeren tot de vetstof alle bloem opgeslorpt heeft
  • giet beetje bij beetje de bouillon erbij en laat tussendoor steeds doorkoken, flink roeren om klonters te vermijden
  • wanneer al de bouillon toegevoegd is, nogmaals laten koken en op smaak brengen met peper en zout en een scheutje citroensap
  • roeren om klonters te vermijden

Dit recept vind je ook in Bikke Bikke Bik, het kampkookboekje van Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Organisatie
Scouts en Gidsen Vlaanderen
Aantal personen: 
10
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
80
gram
vetstof
100
gram
bloem
1
liter
bouillon
van vlees, vis of kip
1
- nvt -
citroen
0
naar smaak
peper
0
naar smaak
zout
Materiaal
  • spatel
  • kookpot