Vispannetje met Popey-puree

Vispannetje met Popey-puree

Bereidingstijd: 
0 minuten

Bereiding:

Vis : pocheren in bodempje water in braadslee. Visbouillonblokjes, laurieren tijm aan toevoegen. Daarna vis warm houden en in kleiner stukjes breken.
Kookvocht bijhouden voor saus.

Groentjes : in  fijne blokjes snijden en stoven in wat boter en kruiden met groentenbouillonblokje, peper, tijm en zout.

Saus maken :  roux maken met 0,5kg boter en 0,5kg bloem. Kookvocht van groenten en vis toevoegen ( in totaal zo'n 4,5liter)

Puree maken : aardappelen koken en fijn maken met mixer. Spinazie (ontdooid en opgewarmd) toevoegen en mengen met melk en boter. Kruiden naar smaak met nootmuskaat , peper en zout.

Bij  de saus de groenten en vis voegen en mengen.

Opdienen met puree

Organisatie
Chiro Schepdaal
Aantal personen: 
45
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
6
kg
vis
diepvries, blokjes van 150 g, vb pollak
1
kg
wortelen
2
- nvt -
courgettes
0
- nvt -
stengelselder
750
gram
champignons
500
gram
bakboter
500
gram
bloem
3
kg
spinazie (diepvries)
0
- nvt -
aardappelen
0
naar smaak
tijm en laurier
0
naar smaak
peper en zout en muskaatnoot
0
naar smaak
groentenbouillonblokje
Materiaal