Koude pasta-tonijnsalade

Koude pasta-tonijnsalade

Bereidingstijd: 
60 minuten

Voorbereiding:

- Breng water aan de kook. Kook de eieren hard gedurende ± 10 min.
- Snij de eieren in partjes.
- Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in stukjes.
- Snij de komkommers in gelijke reepjes.
- Laat de maïs uitlekken.
- Laat de tonijn uitlekken en maak los met een vork. 

Bereiding:

1. Kook de pasta gaar in water met de bouillonblokjes (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud stromend water om af te koelen en om te vermijden dat de pasta kleeft. Laat uitlekken.
2. Meng de groenten en de tonijn onder de pasta en kruid naar smaak met peper en zout.
3. Meng de mayonaise met de yoghurt en de peterselie. Meng de saus onder de pasta.
4. Verdeel de partjes ei over de pastaschotel.

Afwerking
Zet koud weg tot het opdienen. 

Bron: Lekker op kamp! - colruyt.be

Organisatie
Mediaraven
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
2
kg
elicoidali
1 750
gram
tonijn in eigen nat
blik
10
stuk
eieren
250
gram
yoghurt natuur
6
stuk
tomaten
2
stuk
komkommers
400
gram
maïs
2
blokje
groentebouillon
6
eetlepel
mayonaise
1
bosje
versgesnipperde peterselie
0
naar smaak
peper en zout
Materiaal