Banaanlolly's met chocolade en sprinkels (winnaar KOK15)

Banaanlolly's met chocolade en sprinkels (winnaar KOK15)

Bereidingstijd: 
60 minuten

Banaanlolly

Schil de bananen, snij de topjes eraf (kan je de dag erna in een milkshake of bananenbrood verwerken) en snij vervolgens de bananen in 2.

Prik de bananen op de frisco stokjes en plaats ze in de diepvries of koelkast (liefst diepvries).

Smelt de chocolade au bain marie en voeg een scheutje arachideolie toe.

Laat de suiker met een scheutje water smelten op het vuur tot ze begint te kleuren (=caramel), blus de caramel met water en laat ze inkoken tot sausdikte. Laat de saus vervolgens afkoelen.

Verkruimel de speculoos en meng de gekleurde snoepjes en eventueel de knetterparels er onder.

Haal de bananen uit de koeling, dop ze in de gesmolten chocolade (laat de overtollige chocolade er weer af lopen) en rol ze door de mengeling van speculoos en snoepjes.

Laat de lollies opstijven in de koeling (+- 30min)

De lollies zijn klaar om te serveren!

Organisatie
KSA Frassati Brugge
Aantal personen: 
25
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
15
bananen
600g
pure chocolade
250g
speculoosjes
100g
suiker
Ijsspikkels
voor een glutenvrij alternatief
een scheutje
Arachideolie
Knetterparels
(optioneel)
Materiaal
  • 25 frisco stokjes
  • een inox mengkom
  • een mes
  • 2 borden
  • eventueel een mixer/blender
  • een pan
  • een pot