Groentewraps

Groentewraps

Bereidingstijd: 
30 minuten

Bereiding:

  1. Was de groenten (komkommer, tomaten). Maak het blik maïs open. Doe de maïs in het vergiet een spoel hem even onder stromend water.
  2. Schil met de dunschiller de komkommer en snij de buitenkanten van de komkommer af. Snij de geschilde komkommer in de lengte in 2 en snij deze halve komkommers vervolgens nog eens in 2 (in totaal heb je de komkommer nu in 4 gesneden). Snij 4 komkommerkwarten nog eens in 2 en snij er vervolgens stukjes van maximum 1 cm van.
  3. Snij de tomaten in schijven van ongeveer ½ cm. Snij van deze schijven blokjes van ½ cm op 1 cm.
  4. Neem de uitgelekte maïskorrels, doe ze in een grote kom, doe er de komkommer en de tomaat bij. Voeg er vervolgens een snuifje zout en peper bij.
  5. Bestrijk de binnenkant van de wraps met een dun laagje tomatenketchup (1 mm). Leg een hoopje (2,5 eetlepels) van het groentemengsel op de binnenkant van iedere wrap. Vouw vervolgens iedere wrap tot een hoorntje.

Drink bij deze lunch een glas water!

Organisatie
Provinciale Jeugddienst Limburg
Aantal personen: 
8
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
24
- nvt -
kant-en-klare wraps
2
- nvt -
komkommer
4
- nvt -
tomaten
300
gram
maiskorrels (blik)
1
- nvt -
fles tomatenketchup
1
snuifje
peper en zout
Materiaal
  • vergiet
  • snijplankjes
  • mesjes
  • grote kom
  • grote borden
  • dunschiller
  • blikopener