Italiaanse koude pastasalade

Italiaanse koude pastasalade

Bereidingstijd: 
90 minuten

Voorbereiding:

De pasta moet op voorhand gekookt worden. Die moet dan ongeveer een uurtje afkoelen.

Bereiding:

1. Was de tomaatjes en snijdt ze in kleine stukjes.

2. Doe de tomaatjes in een kom, samen met de olijven. Zorg dat er niet te veel sap van de tomaten bijzit.

3. Meng er de gehakte basilicum bij.

4. Snij de mozzarella in blokjes en voeg deze ook bij de tomaten.

5. Voeg er eventueel de (liefst gebakken) pijnboompitten aan toe.

6. Kruid alles goed af met peper en zout en meng onder de pasta.

7. Voeg olijfolie en balsamico naar smaak toe.

Organisatie
Scouts Jules Lootens - De Kerlinne Zottegem
Aantal personen: 
30
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
0
- nvt -
spirelli
100g per persoon
0
- nvt -
tomaten
halve per persoon
0
- nvt -
ontpitte olijven
ongeveer 5 per persoon
0
- nvt -
basilicum (vers)
0
- nvt -
mozarella
halve bol per persoon
0
- nvt -
pijnboompitten
is wel redelijk duur
0
- nvt -
olijfolie
0
- nvt -
balsamicoazijn
0
- nvt -
peper en zout
Materiaal