Kippensoep

Kippensoep

Bereidingstijd: 
150 minuten

Bereiding:

  • maak de groenten schoon, vorm een groententuiltje en bind de groenten samen
  • leg de soepkip in de pan, doe het groententuiltje erbij en overgiet met water
  • breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje koken gedurende 2 uren
  • snij intussen selder, prei en wortel zeer fijn
  • neem de kip en de groenten uit de bouillon, het groententuiltje mag weg
  • doe de fijngesneden groenten samen met kleine stukjes kip en vermicelli in de bouillon
  • laat nog 10 minuten koken

Dit recept vind je ook in Bikke Bikke Bik, het kampkookboekje van Scouts en Gidsen Vlaanderen

Organisatie
Scouts en Gidsen Vlaanderen
Aantal personen: 
10
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
1
- nvt -
soepkip
1
- nvt -
groententuiltje van wortel, selder, prei en ajuin
3
- nvt -
wortelen
3
takje
selder
3
stuk
wit van prei
1
eetlepel
vetstof
3
liter
water
3
eetlepel
vermicelli
0
naar smaak
peper en zout
Materiaal