Marmite van lamschenkel

Marmite van lamschenkel

Bereidingstijd: 
110 minuten

Voorbereiding:

Snij de lamsschenkel in 4 mooie stukken. Snij de ui in halve maantjes. Pers de knoflookteentjes. Breng water aan de kook.

Bereiding:

  1. We verhitten de olijfolie samen met de boter in een pan met dikke bodem.
  2. Hierin schroeien we het vlees mooi bruin.
  3. De uien toevoegen en kruiden met gemberpoeder, paprikapoeder, saffraanpoeder en nootmuskaat.
  4. De knoflookteentjes toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.
  5. Afblussen met het kokende water.
  6. We temperen het vuur en laten minstens 1 uur goed afgedekt sudderen in de pan.
  7. Haal de lamschenkels uit de pot en schik ze elk in een diep bord. Lepel wat saus errond.
Organisatie
Mediaraven
Aantal personen: 
4
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
1
kg
lamsschenkel
1
eetlepel
boter
1
scheutje
olijfolie
1
- nvt -
ui (groot)
1
koffielepel
gemberpoeder
1
koffielepel
zachte paprikapoeder
1
mespuntje
saffraanpoeder
1
mespuntje
nootmuskaat
3
teentje
knoflook
0
naar smaak
peper en zout
250
ml
water
0
naar smaak
enkele plukjes bladpeterselie
Materiaal