Viskrokantjes met wortelpuree

Viskrokantjes met wortelpuree

Bereidingstijd: 
55 minuten

Bereiding:

  • Voor de wortelpuree:
Schil de wortelen en de aardappelen en snijd in grove stukken. Doe de groenten in een kookpot en zet juist onder water, voeg een snuifje zout toe en breng aan de kook. Laat 20 à 30 minuten koken onder deksel. Controleer of de groenten al dan niet al zacht zijn. Giet de groenten af (al of niet in een vergiet) en schud ze even op. Heb je ze in een vergiet afgegoten, doe ze terug in de kookpot.

Stamp de wortelen en de aardappelen nu plat met een pureestamper of gebruik een mixer, handig bij grote hoeveelheden zoals die er kunnen zijn op kamp. Kruid met zout, peper en nootmuskaat naar smaak. Wie de puree te droog vind, kan aanlengen met wat melk. Wie dit wenst kan er ook wat boter bijvoegen.

  • Voor de viskrokantjes:

Deze dienen een drietal minuten gebakken te worden in frituurvet of –olie.

Organisatie
Chiro Nele Ardooie
Aantal personen: 
40
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
10
kg
viskrokantjes
zijn handige gepaneerde visjes, voorgebakken en bestaat ui graatloze Alaska pollak en kabeljauwfilet. Is ideaal voor kinderen
0
- nvt -
peper
op eigen smaak
0
- nvt -
nootmuskaat
op eigen smaak
10
kg
aardappelen
2
blokje
boter
naargelang hoeveelheid toevoegen
1
liter
melk
5
kg
wortelen
0
- nvt -
zout
op eigen smaak
Materiaal
  • weegschaal
  • snijplank
  • pureestamper
  • messen
  • meerdere grote kookpotten
  • dunschiller
  • braadslede
  • 1 grote kookpot