Vogelnestjes met Provencaalse saus en deegwaren

Vogelnestjes met Provencaalse saus en deegwaren

Bereidingstijd: 
60 minuten

snij de groenten voor de saus, 

stoof de ajuin en look, voeg wortel  en blik tomaat toe.

voeg de rest van de groenten ,  bouillonblokje en kruiden toe.

laat sudderen.

regelmatig roeren

op einde bijkruiden indien nodig.

In tussentijd kan je de eitjes 4st  en koud water opzetten, 5 minuten laten koken en dan nog 5 minuten laten rusten.

Leg dan de eitjes in koud water om af te koelen.

meng het gehakt met kruiden, fijngesnipperde ui en look

veggie, ook fijngesnipperde paprika en 1 goede lepel tomaten puree en de curry( poeder) toevoegen.

doe er 1 heel eitje bij en chapelure...

goed mengen en indien nodig het 2de eitje ook nog toevoegen.

neem de gekookte eitjes, en doe het gehakt er rond.  ( max 1cm dik! )

leg ze op een ingeoliede bakplaat.

de veggie ballen ook nog even door chapelure rollen voor een krokanter korstje.

doe op elke bal een beetje olie of boter.

zet in de oven ( 250° ) voor ongeveer 20 minuten.

regelmatig draaien.

Indien geen oven, kan je de ballen ook even koken in water met bouillon blokje, ze zijn goed als ze even boven drijven.

dan kan je ze bakken in de pan. ( lukt niet met de veggie versie!!! )

als de ballen in de oven / pan zitten kan je de deegwaren koken, lees de verpakking.

klaar.

Organisatie
ksa Aarschot
Aantal personen: 
4
Ingrediënten
Materiaal

Vogelnestjes:

500 gr gehakt.

Chapelure of droog brood.

peper - zout

eitjes 6

halve ui of hele chalot

1 teen look

Olie of boter

idem voor de veggies:

neem ipv gehakt  seitan gehakt.

dan heb je ook nog tomaten puree , 1/4de van een rode paprika en  curry  nodig.

Saus:

paprika  

courget

wortel

ajuin

look

aubergine 

Blik Tomaat 2st

Provensaalse kruiden

peper en zout

bouilonblokje

olie of boter

Deegwaren:

zout

olie of boter