Fruitontbijt

Fruitontbijt

Bereidingstijd: 
30 minuten

Bereiding:

Rooster de pitten enkele minuten in een droge pan op een matig vuur. Snij de muntblaadjes in dunne reepjes. Snij de geschilde kiwi en de appels (met de schil) in stukjes. Halveer en ontpit de druiven indien je dat wenst. Meng fruit, pitten en munt voorzichtig door elkaar. Overgiet met het witte druivensap.

Variant: kies in de zomer voor zomerfruit zoals meloen, rode bessen, bramen, perziken, ... Je kunt verschillende soorten fruit gebruiken naargelang het oogstseizoen. Raadpleeg de seizoenskalender op www.groentekalender.be

Organisatie
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
1
kg
witte druiven
1
liter
wit druivensap
10
eetlepel
pijnboompitten
of zonnebloempitten
40
- nvt -
muntblaadjes
20
- nvt -
kiwi's
15
- nvt -
appels
groene of gele
Materiaal
  • pan
  • grote kom