Falafelballetjes

Falafelballetjes

Bereidingstijd: 
210 minuten

Voorbereiding:

doe de kikkererwten in een grote pan en giet er water over tot ze net onder staan. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de kikkererwten 1 tot 2 uur sudderen tot ze zacht zijn.

Snijd de ui fijn, pers de knoflook, hak de peterselie fijn en doe alles met de resterende ingrediënten ( behalve de tarwekiemen en de olie ) in een kom. Meng goed.

Doe de kikkererwten als ze zacht zijn in een blender en mix tot een dikke pasta ( of prak ze fijn met een stamper ). Voeg indien nodig wat extra water toe. Voeg de kikkererwtenpuree bij de overige ingrediënten en meng goed. Zet het mengsel minstens één uur opzij.

Bereiding:

doe de tarwekiemen in kleine kommetjes en voeg steeds wat falafaldeeg toe. Draai er balletjes van. Frituur de balletjes goudbruin in de olie

Organisatie
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
1
kg
kikkererwten
5
eetlepel
peterselie
1
stuk
citroenen
enkel sap
10
stuk
uien
4
teentje
knoflook
2
eetlepel
koriander
2
eetlepel
komijn
1
eetlepel
kurkuma
1
theelepel
chilipoeder
2
eetlepel
bakpoeder
15
eetlepel
volkorenbloem
12
eetlepel
verse tarwekiemen
0
- nvt -
olie
om te frituren
Materiaal
  • friteuse
  • grote kom
  • kookpot