ribalalapino met kleurtjesgroenten

ribalalapino met kleurtjesgroenten

Bereidingstijd: 
20 minuten

Voorbereiding:

Kook de varkensribben eerst af in water (met zout) om de ribbetjes vetvrij te maken.

Bereiding:

Doe boter in de kookpot en stoof hierin in de ui en het teentje look. Voeg de ribbetjes toe (die je gesneden hebt per beentje) en laat deze toe schroeien. Blussen met tafelbier en laurier, tijm, zout, peper en muskaatnoot toevoegen. Smeer de sneden brood in met mosterd en leg deze bovenop het vlees. Laat nu anderhalf uur sudderen op een zacht vuurtje. Kruid eventueel nog af en de saus wat bijdikken.

Snij het witloof in fijne reepjes, voeg rode biet toe (in kleine blokjes) en de appel (ook gesneden in fijne reepjes). Meng dit door elkaar met een eetlepel tartaar, eventueel bijkruiden.

Laat ondertussen water koken voor de aardappelen en voeg de aardappelen toe eens het water kookt. Voeg tijm en laurier toe (geen zout). Dit zijn aardappelen op Engelse wijze.  Giet af en voeg een beetje peterselie toe.

Organisatie
Chiro BOBO
Aantal personen: 
4
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
4
stuk
varkensrib
2
stuk
ajuin
1
handje
tijm
10
blaadje
laurierblaadjes
1
liter
tafelbier bruin
1
teentje
knoflook
2
stuk
bruine boterham met mosterd
4
struikje
witloof
1
stuk
rode biet
1
stuk
zoete appels
1
eetlepel
tartaar
1
kg
aardappelen
Materiaal