Pasta "pâte à la main"

Pasta "pâte à la main"

Bereidingstijd: 
40 minuten

Voorbereiding:

Snij de courgettes in blokjes van 1cm³ en doe hetzelfde voor de aubergines en tomaten.

Bereiding:

Zet de wok op het vuur en wok de courgettes in een beetje olijfolie. Als de courgettes half gaar zijn voeg je ook de aubergines en even later de tomaten toe.

Bak de spekblokjes in een klein beetje boter en voeg ze nadien toe aan de wok met de groenten. Laat het geheel op een zacht vuurtje sudderen terwijl je de room toevoegd. Breng het geheel aan de smaak met oregano en gemalen peper.

Op een tweede vuur laat je de taglatellie koken (voeg aan het kokend water een snuifje zout toe). Na het afgieten voeg je een scheutje olijfolie aan de pasta toe.

Dien op met een beetje parmesan of geraspte kaas naar smaak. Een topje peterselie bovenop het geheel maakt het gerecht helemaal af.

Smakelijk!

Organisatie
Scouts Meerdaal Haasrode
Aantal personen: 
10
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
4
stuk
tomaten
1
kg
tagliatelli
700
gram
spek
7
dl
room
0
naar smaak
peper
0
naar smaak
parmesan
0
naar smaak
oregano
0
beetje
olijfolie
3
stuk
courgettes
0
beetje
boter
3
stuk
aubergine
0
snuifje
zout
Materiaal
  • wok
  • kookpot