Soep van knolselder

Soep van knolselder

Bereidingstijd: 
25 minuten

Voorbereiding:

Maak de groenten schoon. Snijd de geschilde knolselder en de prei in grove stukken. Snijd de sjalotjes fijn.

Bereiding:

Verwarm de olie en fruit de sjalotjes samen met de tijm. Voeg de groenten, ca. 2,5l water en de rijstvlokken toe. Kook de groenten gaar. Voeg de bouillon, de mosterd en de melk bij de soep en pureer alles. Leng de soep zo nodig aan met heet water en breng ze op smaak met peper. Laat de soep nog eens goed doorwarmen, maar niet meer koken. Schep de soep in borden en garneer elk bord soep met een toefje tuinkers.
Organisatie
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
3
kg
knolselder
15
stengel
prei
15
- nvt -
sjalotjes
2
bakje
tuinkers
10
eetlepel
rijstvlokken
+/- 50 g
1
liter
(soja)melk
0
- nvt -
groentebouillon
naar smaak
0
snuifje
tijm
5
eetlepel
mosterd
5
eetlepel
olijfolie
0
- nvt -
peper
Materiaal
  • mixer
  • 1 grote kookpot