Boekweitpannenkoeken

Boekweitpannenkoeken

Bereidingstijd: 
30 minuten

Bereiding:

1. Zeef de bloem en het boekweitmeel en maak in het midden een kuiltje.
2. Los de gist in een kop warme melk op en giet dit in het kuiltje.
3. Meng even met de bloem en strooi het zout erbij.
4. Giet er vervolgens de melk en het water bij en roer alles goed onder elkaar.
5. Laat het deeg op een warme plaats een half uur rijzen.
6. Verhit margarine in een koekenpan en bak de pannenkoek tot hij aan de bovenkant droog is.
7. Draai hem om en bak de tweede zijde bruin.
8. Appels schillen en grof raspen en met een beetje citroensap mengen tegen het verkleuren.
9. Dien op met stroop of jam en geraspte appeltjes.

Organisatie
Provinciale Jeugddienst Limburg
Aantal personen: 
8
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
1
kg
boekweitmeel
250
gram
witte bloem
50
gram
gist
1
liter
melk
1
liter
water
2
mespuntje
zout
100
gram
margarine voor bakken en braden
4
- nvt -
appels
2
eetlepel
citroensap
1
potje
stroop
groot
Materiaal
  • zeef
  • kopje
  • koekenpan
  • klopper
  • grote mengkom