Prei, selder of witloof met hesp in kaassaus

Prei, selder of witloof met hesp in kaassaus

Bereidingstijd: 
75 minuten

Bereiding:

  • maak de groenten schoon en kook ze gaar in licht gezouten water
  • laat de groenten zeer goed uitlekken
  • maak kaassaus
  • wikkel de stukken groenten in de hesp en plaats ze in een schotel
  • overgiet met kaassaus
  • wie een oven heeft kan de schotel laten gratineren


Dit recept vind je ook in Bikke Bikke Bik, het kampkookboekje van Scouts en Gidsen Vlaanderen

Organisatie
Scouts en Gidsen Vlaanderen
Aantal personen: 
10
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
10
stuk
wit van prei
of 10 dikke selderstengels of 10 stukken witloof
10
snede
gekookte ham
of gerookte ham
1
liter
kaassaus
Materiaal
  • oven met grill
  • 1 kookpot