Wortelcake

Wortelcake

Bereidingstijd: 
30 minuten

Voorbereiding:

- Rasp de wortelen en de knolselder en meng er het citroensap onder.
- Strijk de cakevorm goed in met de boter.

Bereiding:

 + 45 min. in de oven

 1. Klop de eieren samen met de suiker tot een schuimige massa (u moet 2 tot 3 x meer volume hebben).
2. Roer er de bloem, de noten en het zout onder.
3. Roer er de groentjes onder en giet in de beboterde bakvorm.
4. Schuif in een op 185 °C voorverwarmde oven gedurende 45 min. Bedek de cake met een vel aluminiumfolie als hij te donker kleurt. Hij moet droog zijn vanbinnen. Steek er voorzichtig met een scherp mes in. 
De cake is klaar als er geen beslag meer aan het mes hangt.
5. Schakel de oven uit en laat de cake nog 5 min. rusten. Haal uit de oven, dek af en laat afkoelen.
Haal hem uit de bakvorm.

Afwerking
Snij de cake in sneetjes en serveer als vieruurtje.

Bron: Lekker op kamp! - colruyt.be

 

Organisatie
Mediaraven
Aantal personen: 
10
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
400
gram
dikke wortelen
150
gram
knolselder
1
- nvt -
sap van citroen
5
- nvt -
eieren
1
eetlepel
boter
150
gram
zelfrijzende bloem
50
gram
suiker
80
gram
noten
hazelnoten of walnoten
0
snuifje
zout
Materiaal