Tompoezentaart

Tompoezentaart

Bereidingstijd: 
90 minuten

Bereiding:

  • bodem
    • rol het bladerdeeg uit en snijd er 2 gelijke plakken van
    • bak de plakken in een oven van 200°C gedurende +/- 15 à 20 minuten
    • laat ze goed afkoelen op een rooster
  • banketbakkersroom
    • breng de melk aan de kook
    • klop de eieren met de suiker tot een wit schuimige massa
    • roer er de maïzena en de bloem onder
    • voeg al roerende een deel van de kokende melk bij het mengsel
    • giet het mengsel bij de rest van de kokende melk
    • laat onder voordured stevig roeren alles opnieuw doorkoken
    • laat de room afkoelen (roer af en toe bovenaan op de banketbakkesroom om velvorming te voorkomen)
  • glazuur
    • meng de bloemsuiker beetje bij beetje met eiwit en citroensap tot je een dik glazuur verkrijgt
  • afwerking
    • schep op de eerste bodem een laag baketbakkersroom
    • leg er de 2e bodem op
    • werk af met een laag glazuur
    • snijd een mooie rechthoek van het gebak door de randen bij te snijden met een elektrisch mes
    • snijd de taart in repen van 5cm breed
    • verdeel de repen in stukjes
Organisatie
Jeugd Rode Kruis Harelbeke
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
1 200
gram
bladerdeeg
5
liter
melk
20
stuk
eieren
250
gram
maizena
250
gram
bloem
625
gram
suiker
5
stuk
vanillestok of vanillesuiker
1
kg
bloemsuiker
0
- nvt -
citroensap
0
- nvt -
eiwit
Materiaal
  • 1 grote kookpot
  • bakpapier
  • koelkast
  • maatbeker
  • mixer
  • oven
  • weegschaal
  • elektrisch mes