Twist (gedraaid stokbroodje)

Twist (gedraaid stokbroodje)

Bereidingstijd: 
60 minuten

Voorbereiding:

Brooddeeg
- Maak zelf een meelsamenstelling (gebruik volkorenmeel, tarwebloem, eventueel zonnebloempitten).
- Voeg per 250 g meel 30 g melkpoeder, 2 theelepels bakpoeder en een snuifje zout toe. Deze mix kan je verpakken en meenemen.
- Om het deeg te maken voeg je bij 250g meel ongeveer 1½ dl water en een scheutje olie. Alles goed kneden tot je een bol krijgt die goed samenhangt.

Bereiding:

- Ontschors een tak van levend hout (geen harshoudend hout zoals den gebruiken).
- Maak deeg, kneed dit deeg tot een worstje en draai het rond je ontschorste tak.
- Plaats de stok boven je hete as, regelmatig ronddraaien en klaar is je gedraaid stokbroodje.

Dit recept vind je ook in Bikke Bikke Bik, het kampkookboekje van Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Organisatie
Scouts en Gidsen Vlaanderen
Aantal personen: 
1
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
250
gram
meel
30
gram
melkpoeder
2
koffielepel
bakpoeder
1
snuifje
zout
2
dl
water
1
scheutje
olie
Materiaal
  • tak
  • houtvuur