Aardappelsoep met ham en kaas

Aardappelsoep met ham en kaas

Bereidingstijd: 
25 minuten

Voorbereiding:

- Snij de aardappelen en groenten in stukken.
- Snij de uien en knoflook fijn.
- Snij de ham in reepjes van 0.5cm op 3cm. 

Bereiding:

 1. Smelt de boter in een grote kookpot en stoof de stukken aardappel, selder, prei, wortel, look en ui gedurende 10 min.
2. Roer er de kippenbouillonpasta onder en overgiet met het water. Breng aan de kook en laat 30 à 40 min. gaar worden.
3. Mix de soep fijn tot een gladde massa en kruid naar smaak met peper en zout.
4. Voeg de hamreepjes en de Maredsous toe. Laat de kaas al roerend smelten.

Afwerking
Dien onmiddellijk op.

Bron: Lekker op kamp! - colruyt.be

Organisatie
Mediaraven
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
700
gram
gekookte ham
in sneden
2
kg
aardappelen
bloemige soort, bv bintjes
1
- nvt -
groene selder
6
- nvt -
preistengels
3
- nvt -
wortelen
4
- nvt -
uien
4
teentje
knoflook
5
eetlepel
kippenbouillon
pasta
500
gram
maredsous met ham
7
liter
water
3
eetlepel
boter
0
- nvt -
peper en zout
Materiaal