- Snij de broccoli in grove stukken. Schil de stelen en snij ook in stukken.
- Snij de prei in fi jne ringen (ook het groen).
- Schil de aardappelen en snij in blokjes.
Bereiding:
1. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de preiringen gedurende ± 5 min.
2. Voeg de stukken broccoli, de aardappelblokjes en de laurierblaadjes toe.
3. Overgiet met de kippenbouillon, breng aan de kook en laat 20 min. gaar worden.
4. Verwijder de laurierblaadjes, neem van het vuur en mix tot een gladde soep. Kruid naar smaak met peper en zout.
5. Meng er de kruidenkaas onder net voor het opdienen (niet meer opwarmen met de kaas erin).
Afwerking
Giet onmiddellijk in gamellen, koppen of kommetjes. Je kan ook als garnituur restjes gebakken kippenwit of kalkoenfi let van de vorige dag toevoegen.