Groentesoep vol vitamientjes

Groentesoep vol vitamientjes

Bereidingstijd: 
40 minuten

Voorbereiding:

Snij de kipfilet in fijne reepjes 

Bereiding:

1. Breng de kippenbouillon aan de kook.
2. Voeg de juliennegroenten en vermicelli toe als de bouillon kookt. Laat ± 15 min. gaar worden.
3. Neem van het vuur en roer er de reepjes kipfilet onder.

Afwerking
Dien onmiddellijk op .

Tip
U kan deze soep ook maken met groenterestjes. Zorg voor eenzelfde hoeveelheid groentjes, fijn gesneden in blokjes van 1/2cm. Bv. prei, wortelen, selder, venkel, tomaat, courgette, komkommer, bloemkool of broccoli in kleine roosjes.

Variant
U kan deze soep ook voor twee dagen maken. Verdubbel de hoeveelheden, maar voeg bij de helft voor de volgende dag geen kipfilet toe. De tweede dag mixt u de soep glad en voegt u het tomatenconcentraat toe. Kruid bij naar smaak met peper en zout en laat nog 2 min. koken. Dien op met soepballetjes.

Bron: Lekker op kamp! - colruyt.be

Organisatie
Mediaraven
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
3
kg
juliennegroenten
diepvries, Ringis
300
gram
sneetjes kipfilet
Colruyt-beenhouwerij
250
gram
vermicelli
5
liter
kippenbouillon
10 blokjes opgelost in 5 liter heet water
140
gram
tomatenconcentraat
voor de variant
Materiaal