Keftabrochettes met couscous en paprikasalade

Keftabrochettes met couscous en paprikasalade

Bereidingstijd: 
60 minuten

Voorbereiding:

- Hak de pistachenoten, de blaadjes munt en de platte peterselie afzonderlijk grof.
- Snipper de rode uien, de lente-uitjes en de rode pepertjes fijn.
- Snij de abrikozen in fijne reepjes.
- Haal de pitjes en de witte zaadlijsten uit de verse paprika’s en snij in reepjes. Snij ook de tomaten in stukjes.

Bereiding:

1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de fijngesnipperde rode uien glazig.
2. Meng vervolgens met het gehakt, de grof gehakte pistachenoten, de helft van de munt en de peterselie.
3. Neem telkens een handjevol gehakt en maak worstjes rond een spies. Zet de keftabrochettes in de koelkast.
4. Voor de couscous: doe het tarwegriesmeel in een grote slakom en giet er kokende groentebouillon over. Laat 10 min. zwellen. Maak af en toe los met een vork. Voeg de rest van de fijngehakte munt en de peterselie toe, met 1 dl olijfolie, het citroensap, de lentje-uitjes en de gedroogde abrikozenreepjes. Kruid met peper en zout.
5. Maak de salsa klaar: verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de paprikareepjes. Doe er de stukjes tomaat bij en breng aan de kook. Laat nog 20 min. stoven op een zacht vuur. Giet er de rodewijnazijn bij en kruid met peper en zout.
6. Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de keftabrochettes 3 à 4 min. aan elke kant (naargelang de dikte). Bak niet alle brochettes tegelijk.

Afwerking
Serveer de keftabrochettes met de gekruide couscous en de paprikasalsa.

Bron: Lekker op kamp! - colruyt.be

Organisatie
Mediaraven
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
3
kg
gehakt rund-varken
3
kg
paprikareepjes
6
- nvt -
rode en gele paprika's
6
- nvt -
tomaten
of 1 blik gepelde van 800gr
2
- nvt -
rode pepertjes
2
- nvt -
sap van citroenen
2
plantje
munt
2
bosje
platte peterselie
4
- nvt -
rode uien
200
gram
gepelde en ongezouten pistachenoten
2
kg
tarwegriesmeel
250
gram
gedroogde abrikozen
2
liter
groentebouillon
4 blokjes opgelost in 2L heet water
3
cl
olijfolie
3
eetlepel
rodewijnazijn
0
naar smaak
peper en zout
Materiaal