Groentespiesjes op een halve kool, komkommer of watermeloen geprikt, zijn een leuke blikvanger. Je kunt er een aantal dipsausjes bij geven (zie bij koude sauzen).
Snijd de groenten in hapklare stukjes. Of nog mooier: steek figuurtjes uit met kleine uitsteekvormpjes. Rijg de groenten aan satéstokjes. Zorg voor een fraaie kleurafwisseling. Sommige groenten (bloemkool, broccoli, selder,...) kun je vooraf even stomen.
Variant: maak kleinere gesorteerde spiesjes (eventueel op kleine prikkers): · bleekselderstukjes met een dadel en een blokje emmentaler (de kleinere selderblaadjes ogen mooi, verwerk ze dus mee); · venkel met een stukje appel en een paar grote rozijnen (kies een rode en/of groene appel en laat de schil eraan); · bloemkool met een stukje ananas (de bloemkool kun je blancheren in wat bouillon met kerrie); · stukje koude kip met kleine champignons (in zijn geheel kort gebakken in een beetje olijfolie en bestrooid met gehakte peterselie).
Organisatie
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw