Oktober 2013

Oktober 2013

Maand
oktober, 2013

In oktober beginnen de dagen weer te korten en kruipt de koude langzaamaan tussen onze kleren door tot in de kern van ons lichaam. Tijd om ons te verwarmen met lekkere herfstgroenten, pompoenen, knollen, bieten, wortels, enz. Oktober is de maand waarop het aanbod aan groenten het grootst is. Geniet ervan, is de boodschap!


OntbijtScrambled eggs
 
LunchGeroosterde broodjes. Vegetariërs kunnen steeds het vlees weglaten of vervangen door falafelballetjes 
 
TussendoortjeVerfrissende pudding 
 
Avondmaaltijd: 
Soep: Courgettesoep van de laatste courgetten (vegetariërs kunnen groentebouillon ipv kippenbouillon gebruiken)
Hoofdgerecht: Couscouspilaf
Dessert: Bedorven pap
 
Vijfde maaltijd: Groentespiesjes met zelfgemaakte magere cocktailsaus

(Het kampmenu wordt elke maand evenwichtig samengesteld door Velt vzw)
TijdstipRecept
Ontbijt

Vegetarische scrambled eggs met volkorenbrood

Organisatie: 
Provinciale Jeugddienst Limburg
Bereiding:Neem het blok kaas, snij op een snijplankje met een mesje de korsten eraf (1 mm) en snij de kaas in blokjes van 1 cm op 1 cm. Neem de eieren, tik ze even tegen een scherpe rand van de...
Middagmaal

Geroosterde broodjes

Organisatie: 
Mediaraven vzw
Voorbereiding:

- Verwijder de pitten uit de tomaten en snij in kleine blokjes.
- Pers de citroen uit.
- Schil de avocado’s en plet het vruchtvlees met een vork. Besprenkel met het...

Middagmaal

Falafelballetjes

Organisatie: 
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Voorbereiding:

doe de kikkererwten in een grote pan en giet er water over tot ze net onder staan. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de kikkererwten 1 tot 2 uur sudderen tot ze zacht...

Vieruurtje

Verfrissende pudding

Organisatie: 
Provinciale Jeugddienst Limburg
Bereiding:Giet de melk in de kookpan maar hou ongeveer 100 ml over in de maatbeker. Breng de melk in de kookpan aan de kook. Los het puddingpoeder op in de resterende melk in de maatbeker...
Avondmaal

Courgettesoep

Organisatie: 
Provinciale Jeugddienst Limburg
Voorbereiding:Was, reinig en spoel de groenten en snijd ze grof.Bereiding:

Laat de groenten en kruiden 10 minuten stoven.

Avondmaal

Couscouspilaf

Organisatie: 
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Voorbereiding:Week de kikkererwten (8u) en kook ze gaar (1u) in water waaraan je laurierblad en tijm toevoegt. Bereid de couscous: strooi door de droge couscous eerst wat zout en giet er vervolgens...
Avondmaal

Bedorven pap (op grootmoeders wijze)

Organisatie: 
Scouts en Gidsen Michiel de Ruyter
Voorbereiding:

Zet alle ingredienten binnen bereik.

Vijfde maaltijd

Groentespiesjes

Organisatie: 
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Bereiding:Groentespiesjes op een halve kool, komkommer of watermeloen geprikt, zijn een leuke blikvanger. Je kunt er een aantal dipsausjes bij geven (zie bij koude sauzen).

Snijd de...
Vijfde maaltijd

Een sierlijke koud buffet: Zelfgemaakte magere cocktailsaus

Organisatie: 
Provinciale Jeugddienst Limburg
Bereiding:Pak een kom. Doe in deze kom: alle magere platte kaas, de mayonaise en de ketchup. Meng deze drie met een vork goed door elkaar. Doe er vervolgens een snuifje cayennepeper (niet te...